Marinované grundle
30 min.
Ingredience
- 1000gramůGrundle
- 2lžičkySůl
- 500mililitrůOcet kvasný lihový
- 500mililitrůVoda pitná
- 10kusůPepř černý celý
- 10kusůNové koření celé
- 6kusůBobkový list
- 1lžičkaHořčičné semínko
- 2kusyCibule
- 100gramůZelenina kořenová
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
577 kcal
Bílkoviny
75 g
Tuky
25 g
Sacharidy
7 g
Vláknina
2 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Rybky vykucháme, očistíme, omyjeme a dobře osolíme. Urovnáme je do kameninové nádoby a necháme 1-2 dny stát.
- 2Potom grundle vyjmeme a propláchneme ve studené vodě.
- 3V hrnci svaříme vodu s octem a kořením. Grundle proložíme plátky oloupané cibule, zalijeme horkým kořeněným nálevem a přidáme očištěnou, nakrájenou kořenovou zeleninu.
- 4Necháme několik dní proležet v chladničce.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.