Marinované hřiby

30 min.
Evropa

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
245 kcal
Bílkoviny
3 g
Tuky
20 g
Sacharidy
10 g
Vláknina
912 mg
Cukr
6 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Čerstvé hřiby omyjeme, očistíme, větší trochu pokrájíme, menší necháme celé. Spaříme horkou vodou. Na pánvi rozpustíme máslo a houby lehce orestujeme.
  • 2
    Nyní připravíme marinádu. Do hrnce nalijeme ocet, víno, olej, přidáme prolisovaný česnek, tymián, bobkový list, pepř, koriandr, fenykl a petrželku. Povaříme 10 minut, přecedíme a ještě horkou marinádou zalijeme hřiby.
  • 3
    Po vychladnutí můžeme podávat jako přílohu k pečené zvěřině. Nejchutnější marinované hříbky jsou však až tak po třech dnech. Uchováváme v chladu.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.