Marinované hřiby
30 min.
Ingredience
- 250mililitrůBalsamico ocet
- 250mililitrůVíno bílé
- 150mililitrůOlej olivový extra panenský
- 5gramůTymián čerstvý
- 2kusyBobkový list
- 5gramůKoriandr čerstvý
- 5gramůFenykl čerstvý
- 60gramůMáslo čerstvé
- 2stroužkyČesnek
- 1kilogramHříbky čerstvé
- 10gramůPetržel kudrnka
- 5gramůPepř černý celý
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
245 kcal
Bílkoviny
3 g
Tuky
20 g
Sacharidy
10 g
Vláknina
912 mg
Cukr
6 g
Postup přípravy
- 1Čerstvé hřiby omyjeme, očistíme, větší trochu pokrájíme, menší necháme celé. Spaříme horkou vodou. Na pánvi rozpustíme máslo a houby lehce orestujeme.
- 2Nyní připravíme marinádu. Do hrnce nalijeme ocet, víno, olej, přidáme prolisovaný česnek, tymián, bobkový list, pepř, koriandr, fenykl a petrželku. Povaříme 10 minut, přecedíme a ještě horkou marinádou zalijeme hřiby.
- 3Po vychladnutí můžeme podávat jako přílohu k pečené zvěřině. Nejchutnější marinované hříbky jsou však až tak po třech dnech. Uchováváme v chladu.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.