Marinované jehněčí kotlety s mátou

35 min.
Evropa

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
87795 kcal
Bílkoviny
4805 g
Tuky
5325 g
Sacharidy
29 g
Vláknina
552 mg
Cukr
1 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Tuk z masa odřežeme. Rajčata omyjeme, rozpůlíme a urovnáme spolu s masem do ploché misky.
  • 2
    Oloupaný česnek jemně nasekáme, promícháme s olejem, nasekanou mátou a pepřem. Směsí potřeme maso a rajčata. Marinujeme při pokojové teplotě minimálně 15 minut.
  • 3
    Grilovací pánev rozpálíme, vložíme do ní kotlety a rajčata řezem nahoru a prudce opékáme asi 4 minuty. Potom maso obrátíme a grilujeme z druhé strany stejnou dobu. Maso i rajčata osolíme. Pokud jsou rajčata hotová dřív než maso, vyjmeme je z pánve a dáme do tepla.
  • 4
    Mátu opereme, osušíme a rozdělíme na několik kousků. Maso i rajčata upravíme na mísu, ozdobíme mátou a ihned podáváme.
  • 5

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.