Marinované jehněčí maso na grilu
85 min.
Ingredience
- 1kilogramJehněčí kýta
- 1decilitrOlej olivový
- 1,5decilitryCitronová šťáva
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1lžičkaTabasco
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
384 kcal
Bílkoviny
23 g
Tuky
31 g
Sacharidy
2 g
Vláknina
87 mg
Cukr
450 mg
Postup přípravy
- 1Nejprve si připravíme marinádu. V misce metlou spojíme olej, citronovou šťávu, pepř, sůl a tabasco.
- 2Jehněčí maso omyjeme a nakrájíme na kostky, vložíme do marinády, promícháme a necháme alespoň hodinu uležet.
- 3Rozpálíme gril a na mřížce pak namarinované kousky masa grilujeme, dokud nemají zlatavou barvu.
- 4Podáváme se zeleninovým salátem a arabským chlebem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.