Marinované jehněčí špízy
20 min.
Ingredience
- 2lžíceKoriandr celý
- 4stroužkyČesnek
- 200mililitrůOlej olivový
- 2lžičkyMed včelí
- 1lžičkaCitronová kůra
- 1lžičkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1000gramůJehněčí plec
- 2lžíceOcet vinný červený
- 6lžicKoriandr čerstvý
- 5kusůRajčata
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
566 kcal
Bílkoviny
34 g
Tuky
45 g
Sacharidy
8 g
Vláknina
1 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Semínka koriandru rozdrtíme a smícháme s nadrceným česnekem, 75ml olivového oleje, medem, citronovou kůrou a pepřem.
- 2Směsí potřeme očištěné, na kousky nakrájené jehněčí maso a necháme asi 2 hodiny uležet ve zbylé marinádě.
- 3V misce prošleháme zbylý olej, ocet a čerstvý nasekaný koriandr. Rajčata spaříme, oloupeme a nakrájíme na dílky. Přelijeme je připravenou zálivkou.
- 4Maso napíchneme na špejle předem namočené ve studené vodě, osolíme a grilujeme asi 8 minut.
- 5Špízy upravíme na talíře a podáváme s rajčatovým salátem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.