Marinované kalamáry se zálivkou
35 min.
Ingredience
- Marináda
- 1kilogramKalamáry
- 70mililitrůCitronová šťáva
- 1stroužekČesnek
- 100mililitrůOlej olivový
- Zálivka
- 70mililitrůCitronová šťáva
- 1,5lžícePetržel kudrnka
- 1stroužekČesnek
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 100mililitrůOlej olivový
- 0,5lžičkaHořčice Dijonská
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
457 kcal
Bílkoviny
26 g
Tuky
36 g
Sacharidy
8 g
Vláknina
158 mg
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Na marinádu smícháme v míse citronovou šťávu s prolisovaným česnekem a olivovým olejem ( jednu lžíci oleje necháme stranou na smažení ). Vložíme Kalamáry a necháme alespoň 3 hodiny marinovat.
- 2Na zálivku vlijeme do misky citronovou šťávu, olej, přidáme nadrobno nasekanou petrželku, najemno nakrájený česnek a hořčici. Osolíme a opepříme, mícháme do zhoustnutí.
- 3V pánvi rozpálíme lžíci oleje, vložíme Kalamáry a osmažíme doměkka. Hotové rozdělíme na misky, zakápneme zálivkou a ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.