Marinované kalamáry se zálivkou

35 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
457 kcal
Bílkoviny
26 g
Tuky
36 g
Sacharidy
8 g
Vláknina
158 mg
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Na marinádu smícháme v míse citronovou šťávu s prolisovaným česnekem a olivovým olejem ( jednu lžíci oleje necháme stranou na smažení ). Vložíme Kalamáry a necháme alespoň 3 hodiny marinovat.
  • 2
    Na zálivku vlijeme do misky citronovou šťávu, olej, přidáme nadrobno nasekanou petrželku, najemno nakrájený česnek a hořčici. Osolíme a opepříme, mícháme do zhoustnutí.
  • 3
    V pánvi rozpálíme lžíci oleje, vložíme Kalamáry a osmažíme doměkka. Hotové rozdělíme na misky, zakápneme zálivkou a ihned podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.