Marinované kuře na grilu
65 min.
Ingredience
- 1kusKuře
- 1lžičkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1lžičkaZázvor celý
- 2lžíceOlej olivový
- 1lžíceMed včelí
- 2kusyCibulka jarní
- 2lžíceSherry brandy
- 3lžíceOmáčka sójová
- 1stroužekČesnek
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
650 kcal
Bílkoviny
53 g
Tuky
45 g
Sacharidy
4 g
Vláknina
203 mg
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Omyté a očištěné kuře naporcujeme.
- 2Do hrnce dáme prolisovaný česnek, sójovou omáčku, sherry, lžíci vody, olivový olej, med a nastrouhaný zázvor. Osolíme a opepříme, nakonec přidáme oloupané, na kostičky pokrájené cibulky. Marinádu zahřejeme na mírném ohni, aby se rozpustil med. Necháme vychladnout.
- 3Porce kuřete polijeme marinádou a necháme odležet nejméně 2 hodiny. Během marinování kuře několikrát obrátíme.
- 4Maso vyjmeme, necháme okapat. Porce rozložíme na plech nebo na rošt a pečeme na rozpáleném grilu asi 40 minut. Maso můžeme občas polít zbylou marinádou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.