Marinované kuře na grilu

65 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
650 kcal
Bílkoviny
53 g
Tuky
45 g
Sacharidy
4 g
Vláknina
203 mg
Cukr
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Omyté a očištěné kuře naporcujeme.
  • 2
    Do hrnce dáme prolisovaný česnek, sójovou omáčku, sherry, lžíci vody, olivový olej, med a nastrouhaný zázvor. Osolíme a opepříme, nakonec přidáme oloupané, na kostičky pokrájené cibulky. Marinádu zahřejeme na mírném ohni, aby se rozpustil med. Necháme vychladnout.
  • 3
    Porce kuřete polijeme marinádou a necháme odležet nejméně 2 hodiny. Během marinování kuře několikrát obrátíme.
  • 4
    Maso vyjmeme, necháme okapat. Porce rozložíme na plech nebo na rošt a pečeme na rozpáleném grilu asi 40 minut. Maso můžeme občas polít zbylou marinádou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.