Marinované kuřecí kousky s chřestem
60 min.
Ingredience
- 1lžíceOcet ze šampaňského - Balsamic
- 1lžíceOlej olivový
- 1lžičkaPepř bílý
- 1lžičkaSůl
- 500gramůChřest zelený
- 88gramůAnglická slanina
- 8kusůRajčata
- 250gramůMáslo čerstvé
- 2kusyŠalotka
- 2lžíceOcet vinný
- 200mililitrůVíno bílé
- 100gramůSýr Parmezán
- 3kusyVaječný žloutek slepičí
- 2lžičkyPetržel - nať
- 2lžičkyEstragon
- 2lžičkyKerblík
- 600gramůKuřecí stehna
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
800 kcal
Bílkoviny
34 g
Tuky
63 g
Sacharidy
22 g
Vláknina
2 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Maso: Smícháme olej, balzamikový ocet a mletý pepř a v této směsi obalíme plátky z kuřecích stehen. Ve směsi necháme maso marinovat asi 1 hodinu.
- 2Chřest uvaříme v osolené vodě s kostkou cukru, vínem a citrónovou šťávou. Potom chřest vybereme děrovanou vařečkou a necháme vychladit.
- 3Do marinovaných plátků kuřecích stehen zabalíme okapaný chřest, plátky svineme do závitů a zajistíme párátkem. Závitky narovnáme do zapékací mísy, na každý svazek dáme sušené rajče, zalijeme omáčkou a dáme zapéct do zapékací mísy. Podáváme horké.
- 4Omáčka:
- 5Šalotku nasekáme nadrobno a ve směsi balzamikového octa a vína vaříme tak dlouho, až zbydou z tekutiny jen asi 3 lžíce. V těch rozmícháme žloutky a za stálého míchání přiléváme rozpuštěné máslo. Omáčku ochutíme solí a pepřem, přisypeme nasekané bylinky a strouhaný sýr.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.