Marinované kuřecí kousky s chřestem

60 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
800 kcal
Bílkoviny
34 g
Tuky
63 g
Sacharidy
22 g
Vláknina
2 g
Cukr
4 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Maso: Smícháme olej, balzamikový ocet a mletý pepř a v této směsi obalíme plátky z kuřecích stehen. Ve směsi necháme maso marinovat asi 1 hodinu.
  • 2
    Chřest uvaříme v osolené vodě s kostkou cukru, vínem a citrónovou šťávou. Potom chřest vybereme děrovanou vařečkou a necháme vychladit.
  • 3
    Do marinovaných plátků kuřecích stehen zabalíme okapaný chřest, plátky svineme do závitů a zajistíme párátkem. Závitky narovnáme do zapékací mísy, na každý svazek dáme sušené rajče, zalijeme omáčkou a dáme zapéct do zapékací mísy. Podáváme horké.
  • 4
    Omáčka:
  • 5
    Šalotku nasekáme nadrobno a ve směsi balzamikového octa a vína vaříme tak dlouho, až zbydou z tekutiny jen asi 3 lžíce. V těch rozmícháme žloutky a za stálého míchání přiléváme rozpuštěné máslo. Omáčku ochutíme solí a pepřem, přisypeme nasekané bylinky a strouhaný sýr.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.