Marinované plátky roštěné
19 min.
Ingredience
- 800gramůHovězí roštěnka níz. peč.
- 80mililitrůOlej rostlinný
- Na marinádu
- 80mililitrůOlej olivový
- 2lžíceOcet kvasný lihový
- 4lžíceCukr krupice
- 2stroužkyČesnek
- 4kusyCibule
- 2lžíceVíno bílé
- 0,5lžičkaPepř cayenský
- 0,5lžičkaSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
914 kcal
Bílkoviny
43 g
Tuky
71 g
Sacharidy
25 g
Vláknina
2 g
Cukr
19 g
Postup přípravy
- 1V rendlíku smícháme olej, ocet, cukr, prolisovaný česnek, velmi jemně nakrájenou cibuli, cayennský pepř, sůl a víno. Směs na malém plameni přivedeme k varu a povaříme 2 minuty. Marinádu necháme vychladnout.
- 2Plátky roštěné po okraji nařízneme, aby se maso při smažení nekroutilo. Maso rozložíme do mísy, přelijeme vychladlou zálivkou a pod fólií necháme přes noc v chladničce.
- 3Druhý den maso vyjmeme z marinády, necháme okapat a prudce opečeme na oleji, z každé strany 2 minuty. Ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.