Marinované řízky v pivním těstíčku
50 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 4kusyKuřecí prsa
- 1lžičkaSůl
- 1lžičkaCukr krupice
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1špetkaTymián sušený
- 5lžicPivo světlé 10% 3,9% obj.
- 1lžičkaKypřicí prášek do pečiva
- 2kusyVejce slepičí
- 2lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 2lžíceOmáčka sójová
- 2stroužkyČesnek
- 100mililitrůOlej stolní
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
524 kcal
Bílkoviny
47 g
Tuky
33 g
Sacharidy
7 g
Vláknina
549 mg
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Omytá kuřecí prsa nakrojíme po obvodu a zlehka naklepeme.
- 2Rozetřený česnek smícháme s jemně nakrájenou cibulí, promícháme se sójovou omáčkou, cukrem a kořením. Marinádou potřeme řízky a necháme je několik hodin uležet v chladničce.
- 3Připravíme těstíčko rozšleháním vajec, mouky, piva, oleje (1 lžíce) a kypřicího prášku. Řízky osolíme, namočíme do těstíčka a usmažíme po obou stranách na oleji.
- 4Podáváme s bramborovým salátem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.