Marinované sardele
20 min.
Ingredience
- 3lžičkySůl
- 120mililitrůOcet vinný
- 75mililitrůOlej olivový extra panenský
- 2stroužkyČesnek
- 3lžícePetržel - nať
- 500gramůSardellen filets
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
177 kcal
Tuky
19 g
Sacharidy
1 g
Vláknina
179 mg
Cukr
37 mg
Postup přípravy
- 1Sardele očistíme, odstraníme kostičky, nafiletujeme a omyjeme. Polovinu osušených filetů urovnáme v jedné vrstvě do měklé mísy a posypeme polovinou soli. Navrch křížem naskládáme zbylé filety, posypeme zbylou solí a zalijeme octem. Mísu přiklopíme a na 24 hodin uložíme do chladničky. Před podáváním slijeme marinádu, filety omyjeme studenou vodou a osušíme. Upravíme na servírovací mísu a zalijeme olejem. Nakonec posypeme oloupaným, na plátky nakrájeným česnekem a nasekanou petrželkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.