Marinované sardinky
100 min.
Ingredience
- 50gramůPetržel - nať
- 1kusBobkový list
- 150gramůMrkev kořen
- 100mililitrůVíno bílé
- 100mililitrůOcet vinný červený
- 200gramůCibule
- 60gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 2šálkyVoda pitná
- 50mililitrůOlej olivový extra panenský
- 5gramůPepř černý celý
- 5gramůSůl
- 400gramůSardinka obecná
- 200mililitrůOlej arašídový (podzemnicový)
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
808 kcal
Bílkoviny
23 g
Tuky
74 g
Sacharidy
21 g
Vláknina
3 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Sardinky zbavíme šupin, vykucháme je, odtrhneme jim hlavu, vyjmeme páteř, rozevřeme je, propláchneme a osušíme čistou utěrkou.
- 2Potom je osolíme a rychle obalíme v mouce.
- 3V pánvi na smažení rozehřejeme arašídový olej a postupně na něm osmažíme po obou stranách všechny sardinky dozlatova. Jakmile budou hotové, necháme je na savém kuchyňském papíru okapat a vychladnout.
- 4Potom je přendáme do ohnivzdorné nádoby.
- 5Oloupanou cibuli omyjeme a pokrájíme. Oškrábeme a omyjeme mrkev a nakrájíme ji na kolečka. Nalijeme do pánve olivový olej, dáme do ní kolečka mrkve a cibuli a všechno osmažíme. Přidáme bobkový list, zrníčka pepře a opranou petrželku. Nakonec přilijeme víno, ocet, 2 šálky vody a uvedeme vše do varu.
- 6Osolíme a vaříme při mírné teplotě asi 15 minut. Směsí přelijeme sardinky, které před podáváním necháme alespoň 1 hodinu marinovat.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.