Marinované skopové nudličky
65 min.
Ingredience
- 800gramůSkopová kýta
- 4stroužkyČesnek
- 1kusCibule
- 4lžíceOmáčka sójová
- 2lžíceVíno bílé
- 2decilitryPivo světlé 10% 3,9% obj.
- 2decilitryVoda pitná
- 2špetkySůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 4lžíceOlej olivový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
431 kcal
Bílkoviny
28 g
Tuky
31 g
Sacharidy
7 g
Vláknina
550 mg
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1V míse smícháme 2 lžíce sójové omáčky, lžíci oleje, víno a špetku soli.
- 2Skopovou kýtu omyjeme, osušíme a nakrájíme na nudličky, které vmícháme do připravené marinády a necháme v chladu alespoň 30 minut.
- 3Česnek oloupeme a utřeme se solí. Cibule oloupeme a nadrobno je nakrájíme.
- 4V pánvi rozehřejeme zbylý olej, přidáme utřený česnek a kousky marinovaného masa, za stálého míchání je ze všech stran opečeme, poté podlijeme pivem s trochou vody a pod poklicí dusíme, až je maso měkké. K měkkému masu přimícháme nakrájenou cibuli a zbylou sójovou omáčku a přibližně 5 minut vše ještě dusíme. masovou směs dochutíme pepřem a solí, rozdělíme na talíře a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.