Marinované skopové plátky
50 min.
Ingredience
- 1lžičkaZázvor mletý
- 1lžičkaChilli koření mleté
- 4stroužkyČesnek
- 2lžíceOcet vinný
- 4kusyBrambory
- 2kusyCibule
- 3lžíceOlej rostlinný
- 1špetkaSůl
- 100gramůKečup
- 1kilogramSkopová kýta
- 1litrVoda pitná
- 0,5lžičkaCukr moučkový
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
284 kcal
Bílkoviny
18 g
Tuky
18 g
Sacharidy
12 g
Vláknina
2 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Na marinádu smícháme mletý zázvor, chilli, utřený česnek, cukr, ocet a sůl. Vložíme plátky masa a necháme marinovat cca 4h.
- 2Mezitím uvaříme brambory do poloměkka a nakrájíme na kolečka. Cibuli nasekáme a na rozpáleném oleji orestujeme dozlatova. Vyjmeme z tuku, na něm pak osmažíme maso po obou stranách doměkka, vyjmeme a uchováme teplé.
- 3Na zbylém tuku osmažíme brambory.
- 4Plátky masa rozdělíme na talíře, posypeme osmaženou cibulkou, obložíme bramborami a podáváme s kečupem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.