Marinované vařené žampiony
15 min.
Ingredience
- 800gramůŽampiony čerstvé
- 300gramůCibule
- 600mililitrůVoda pitná
- 3lžíceOcet kvasný lihový
- 0,25lžičkaSůl
- Na zálivku
- 70mililitrůOlej olivový
- 1lžíceCukr krupice
- 3lžíceCitronová šťáva
- 0,25špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1,5lžíceKopr čerstvý
Počet porcí:
5Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
197 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
15 g
Sacharidy
14 g
Vláknina
3 g
Cukr
9 g
Postup přípravy
- 1Cibuli nakrájíme na kolečka, žampiony očistíme, rozpůlíme a nakrájíme na plátky, kopr nasekáme na jemno.
- 2Žampiony s cibulí vložíme do vroucí vody se solí a octem. Povaříme zhruba 5 minut, scedíme a necháme okapat.
- 3V mezičase v míse připravíme zálivku smícháním oleje, soli, pepře, cukru, citronové šťávy a kopru. Okapané žampiony s cibulí vložíme do zálivky, promícháme a necháme v chladu alespoň 5 hodin marinovat.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.