Marinované vepřové kotlety
45 min.
Ingredience
- 4decilitryVíno červené
- 1decilitrOlej olivový
- 8gramůSůl
- 800gramůVepřová krkovička
- 4gramyPepř černý mletý
- 5gramůKoriandr čerstvý
- 1špetkaRozmarýn čerstvý
- 1kusBobkový list
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
798 kcal
Bílkoviny
26 g
Tuky
67 g
Sacharidy
4 g
Vláknina
351 mg
Cukr
631 mg
Postup přípravy
- 1Vepřové kotlety z krkovice naklepeme, každou zvlášť osolíme, opepříme, jemně posypeme koriandrem, rozmarýnem, vložíme do uzavíratelné nádoby. Zalijeme olivovým olejem a vínem, navrch položíme bobkový list, nádobu uzavřeme a necháme do druhého dne marinovat do lednice.
- 2Druhý den rozložíme kotlety do pekáčku, zakryjeme alobalem a pečeme ve středně vyhřáté troubě dozlatova. V průběhu pečení poléváme šťávou z marinovací nádoby, na poslední minuty necháme odkryté, aby se vytvořila kůrka.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.