Marinované vepřové steaky

48 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
498 kcal
Bílkoviny
28 g
Tuky
40 g
Sacharidy
9 g
Vláknina
5 g
Cukr
330 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Citrón a limetu omyjeme horkou vodou a osušíme. Citrón tence ostrouháme, rozkrojíme a z půlky citronu vymačkáme šťávu. Limetu nakrájíme na tenké plátky. Rozmarýn a šalvěj opláchneme a dosucha otřepeme, jehličky (lístky) otrháme od stonků a jemně nasekáme. Bylinky smícháme s olivovým olejem, pepřem, paprikou a citrónovou šťávou a kůrou.
  • 2
    Steaky dáme na plochou mísu a potřeme marinádou, obložíme plátky limety a zakryté necháme asi 30 minut marinovat. Steaky osolíme a na grilovací pánvi opékáme po každé straně 3-4 minuty.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.