Marinované vepřové steaky
48 min.
Ingredience
- 1kusCitrony
- 1kusLimetka
- 3kusyRozmarýn čerstvý
- 3kusyŠalvěj čerstvá
- 4lžíceOlej olivový
- 1lžícePepř 4 barev
- 1lžičkaPaprika mletá pálivá
- 640gramůVepřová plec
- 2špetkySůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
498 kcal
Bílkoviny
28 g
Tuky
40 g
Sacharidy
9 g
Vláknina
5 g
Cukr
330 mg
Postup přípravy
- 1Citrón a limetu omyjeme horkou vodou a osušíme. Citrón tence ostrouháme, rozkrojíme a z půlky citronu vymačkáme šťávu. Limetu nakrájíme na tenké plátky. Rozmarýn a šalvěj opláchneme a dosucha otřepeme, jehličky (lístky) otrháme od stonků a jemně nasekáme. Bylinky smícháme s olivovým olejem, pepřem, paprikou a citrónovou šťávou a kůrou.
- 2Steaky dáme na plochou mísu a potřeme marinádou, obložíme plátky limety a zakryté necháme asi 30 minut marinovat. Steaky osolíme a na grilovací pánvi opékáme po každé straně 3-4 minuty.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.