Marinované žampióny s oříškovou pomazánkou
20 min.
Ingredience
- Marináda se žampióny
- 8kusůŽampiony čerstvé
- 1lžíceOlej olivový extra panenský
- 1lžičkaOlej chilli
- 1lžíceOmáčka sójová
- 2lžíceVoda pitná
- Obloha na salátové listy
- 60gramůSalát hlávkový
- 2kusyRajčata
- 1kusKarotka
- 1kusCibulka jarní
- 1šálekCeler řapíkatý
- Pomazánka
- 50gramůMandle
- 100gramůSlunečnice loupaná
- 2kusyRajčata
- 2špetkySůl mořská
- 2špetkyPepř černý mletý
- 2lžíceVoda pitná
- 2lžícePažitka
- 3lžíceSezam loupaný bílý bio
- 0,5lžíceKvasnicové vločky
- 0,5lžíceLimetková šťáva
Počet porcí:
2Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
477 kcal
Bílkoviny
40 g
Tuky
20 g
Sacharidy
54 g
Vláknina
19 g
Cukr
30 g
Postup přípravy
- 1Připravíme si marinádu: do misky vlijeme olivový a chilli olej, přidáme sójovou omáčku a vodu. Očištěné žampióny (8 malých kusů) omyjeme, nakrájíme je na tenké plátky a zamícháme do marinády. Necháme je marinovat 25-30 minut.
- 2Omyjeme 4 listy hlávkového salátu (50-60g), vodu z nich dobře setřepeme, případně je osušíme papírovou utěrkou. Omytá zralá rajčata rozkrájíme na čtvrtky. Karotku oškrabeme, omyjeme a nakrájíme na tenké nudličky. Malou jarní cibulku a malý stonek řapíkatého celeru očistíme a nakrájíme na kolečka.
- 3Připravíme si oříškovou pomazánku: do mixéru dáme nastrouhané mandle, slunečnicová semínka, sezamová semínka, kvasnicové vločky, 1 pokrájené rajče, sůl, pepř, limetkovou šťávu, vodu a směs rozmixujeme na hustou pomazánku, kterou dáme do misky. Omyjeme si malý svazek pažitky, pokrájíme ji nadrobno a zamícháme ji pomazánky.
- 4Salátové listy rozložíme na větší bambusové rohožce. Každý list potřeme pomazánkou, na ni poklademe pokrájenou zeleninu (rajčata, karotku, celer cibulku), marinované plátky žampiónů a salát zavineme do tvaru kornoutků. Každý kornoutek zespodu zabalíme do proužku pečícího papíru, aby se daly vzít do ruky. Dobrou chuť.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.