Marinované žampióny s oříškovou pomazánkou

20 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
2

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
477 kcal
Bílkoviny
40 g
Tuky
20 g
Sacharidy
54 g
Vláknina
19 g
Cukr
30 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Připravíme si marinádu: do misky vlijeme olivový a chilli olej, přidáme sójovou omáčku a vodu. Očištěné žampióny (8 malých kusů) omyjeme, nakrájíme je na tenké plátky a zamícháme do marinády. Necháme je marinovat 25-30 minut.
  • 2
    Omyjeme 4 listy hlávkového salátu (50-60g), vodu z nich dobře setřepeme, případně je osušíme papírovou utěrkou. Omytá zralá rajčata rozkrájíme na čtvrtky. Karotku oškrabeme, omyjeme a nakrájíme na tenké nudličky. Malou jarní cibulku a malý stonek řapíkatého celeru očistíme a nakrájíme na kolečka.
  • 3
    Připravíme si oříškovou pomazánku: do mixéru dáme nastrouhané mandle, slunečnicová semínka, sezamová semínka, kvasnicové vločky, 1 pokrájené rajče, sůl, pepř, limetkovou šťávu, vodu a směs rozmixujeme na hustou pomazánku, kterou dáme do misky. Omyjeme si malý svazek pažitky, pokrájíme ji nadrobno a zamícháme ji pomazánky.
  • 4
    Salátové listy rozložíme na větší bambusové rohožce. Každý list potřeme pomazánkou, na ni poklademe pokrájenou zeleninu (rajčata, karotku, celer cibulku), marinované plátky žampiónů a salát zavineme do tvaru kornoutků. Každý kornoutek zespodu zabalíme do proužku pečícího papíru, aby se daly vzít do ruky. Dobrou chuť.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.