Marinované zelené olivy s česnekem a mandlemi
10 min.
Ingredience
- 500gramůOlivy zelené
- 100gramůMandle loupané
- Marináda
- 3stroužkyČesnek
- 1lžícePomerančová kůra
- 1lžičkaChilli papričky - vločky
- 1lžíceOregano čerstvé
- 1lžíceOmáčka sojová světlá
- 1litrOlej olivový extra panenský
Počet porcí:
15Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
679 kcal
Bílkoviny
2 g
Tuky
75 g
Sacharidy
2 g
Vláknina
1 g
Cukr
10 mg
Postup přípravy
- 1Připravíme marinádu: očistíme česnek, nadrobno posekáme a vložíme do mísy. Přidáme lžíci nastrouhané pomerančové kůry, rozdrcenou chilli papričku - vločky, oregano a sójovou omáčku, vše promícháme s olivovým olejem. Do marinády přidáme zelené olivy (bez pecek), do kterých jsme místo pecek vložili oloupané mandle, promícháme. Marinádu s olivami nalijememe do zavařovací sklenice, dobře uzavřeme, uložíme na tmavé chladné místo. Konzumujeme až po 24 hodinách.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.