Marinovaní holubi
85 min.
Ingredience
- 60gramůMrkev kořen
- 2stroužkyČesnek
- 240gramůŠalotka
- 60gramůCibule
- 200mililitrůVíno bílé
- 200gramůRajčata
- 250mililitrůVývar telecí
- 2špetkySůl
- 2špetkyPepř černý mletý
- 4gramyTymián čerstvý
- 2kusyBobkový list
- 40mililitrůOlej olivový
- 2kusyHolub
- 10mililitrůProtlak rajčatový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1235 kcal
Bílkoviny
68 g
Tuky
10 g
Sacharidy
18 g
Vláknina
2 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Holuby rozpůlíme a vykostíme. Získané dva kusy masa ještě překrojíme na poloviny.
- 2Olej rozpálíme a maso na něm osmahneme do zlatova, poté vyjmeme a do pánve dáme holubí kosti a pokrájenou cibuli, šalotku, mrkev a utřený česnek.
- 3Restujeme 12 minut, poté podlijeme vínem a povaříme 4 minuty. Přidáme nakrájená rajčata, protlak, vývar a koření, osolíme a opepříme a povaříme 15 minut.
- 4Z omáčky vyjmeme kosti, vložíme do ní holubí maso a vaříme ještě 10 minut. Omáčku s masem nalejeme na talíř a necháme odležet 24 hodin v chladu.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.