Marinovaný kachní špíz

70 min.

Ingredience

Počet porcí:
5

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
1111 kcal
Bílkoviny
45 g
Tuky
17 g
Sacharidy
213 g
Vláknina
3 g
Cukr
28 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Kachní prsa i s kůží omyjeme a pokrájíme zešikma na stejné hranolky.
  • 2
    Pokud máme citronovou trávu, tak ji očistíme a kachní hranolky na ni navlečeme. Pokud ji nemáme, použijeme jen obyčejné špejle. Maso osolíme, posypeme kmínem, opepříme citronovým pepřem a dáme do pekáčku.
  • 3
    V předehřáté troubě na 200 °C maso upečeme z každé strany dozlatova.
  • 4
    V misce si připravíme marinádu: oloupaný zázvor s česnekem drobně pokrájíme a smícháme s omáčkou Hoi-sin, sójovou omáčkou, sezamovým olejem, medem, směsí pěti koření a vínem.
  • 5
    Když je kůže dobře propečená, potřeme celé kousky marinádou a pečeme v troubě ještě 10 minut. Během pečení maso každé 2 minuty potíráme marinádou.
  • 6
    Do misky nalijeme hodně studené vody, přidáme vejce, sůl, hladkou mouku a krátce rozmícháme. Ve woku si rozpálíme olej. Omytou cuketu nakrájíme na plátky (asi 0,5 cm silné) a obalené těstíčkem je z každé strany krátce orestujeme. Usmažené dáme odkapat na papírovou utěrku.
  • 7
    Upečené kachní špízy vyjmeme, odložíme do misky a uchováme je teplé. Výpek zředíme zbývající marinádou s vínem a přivedeme k varu. Vaříme do doby, až nám zhoustne, pak omáčku přecedíme.
  • 8
    Kachní špízy dáme na talíře, pokapeme výpekem a podáváme s usmaženou cuketou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.