Marinovaný kachní špíz
70 min.
Ingredience
- marináda
- 1lžičkaZázvor celý
- 2,5decilitryOmáčka Hoisin
- 4lžíceMed včelí
- 2lžičkyKoření pěti vůní
- 2kusyCuketa
- 4lžíceOlej sezamový
- 2,5decilitryOmáčka sójová
- 5kusůČesnek
- 0,5decilitrVíno madeira
- těstíčko na tempuru
- 1,5decilitryVoda pitná
- 1kusVejce slepičí
- 125gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 0,5lžičkaSůl
- 600gramůKachní prsa
- 1,5lžičkyPepř citronový
- 1lžičkaKmín drcený
- 12kusůCitronová tráva
Počet porcí:
5Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1111 kcal
Bílkoviny
45 g
Tuky
17 g
Sacharidy
213 g
Vláknina
3 g
Cukr
28 g
Postup přípravy
- 1Kachní prsa i s kůží omyjeme a pokrájíme zešikma na stejné hranolky.
- 2Pokud máme citronovou trávu, tak ji očistíme a kachní hranolky na ni navlečeme. Pokud ji nemáme, použijeme jen obyčejné špejle. Maso osolíme, posypeme kmínem, opepříme citronovým pepřem a dáme do pekáčku.
- 3V předehřáté troubě na 200 °C maso upečeme z každé strany dozlatova.
- 4V misce si připravíme marinádu: oloupaný zázvor s česnekem drobně pokrájíme a smícháme s omáčkou Hoi-sin, sójovou omáčkou, sezamovým olejem, medem, směsí pěti koření a vínem.
- 5Když je kůže dobře propečená, potřeme celé kousky marinádou a pečeme v troubě ještě 10 minut. Během pečení maso každé 2 minuty potíráme marinádou.
- 6Do misky nalijeme hodně studené vody, přidáme vejce, sůl, hladkou mouku a krátce rozmícháme. Ve woku si rozpálíme olej. Omytou cuketu nakrájíme na plátky (asi 0,5 cm silné) a obalené těstíčkem je z každé strany krátce orestujeme. Usmažené dáme odkapat na papírovou utěrku.
- 7Upečené kachní špízy vyjmeme, odložíme do misky a uchováme je teplé. Výpek zředíme zbývající marinádou s vínem a přivedeme k varu. Vaříme do doby, až nám zhoustne, pak omáčku přecedíme.
- 8Kachní špízy dáme na talíře, pokapeme výpekem a podáváme s usmaženou cuketou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.