Marinovaný kebab z mořského ďasa
40 min.
Ingredience
- 4kusyŠalotka
- 1kusPaprika červená
- 1kusPaprika žlutá
- 1kusCuketa
- 400gramůMořský ďas
- 1lžíceRozmarýn čerstvý
- 1lžíceBazalka
- 1kusCitrony
- 2lžícePomerančová šťáva
- 1lžíceSherry brandy
- 2lžičkyMed včelí
- 1špetkaPepř černý mletý
- 2stroužkyČesnek
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
242 kcal
Bílkoviny
20 g
Tuky
2 g
Sacharidy
40 g
Vláknina
2 g
Cukr
6 g
Postup přípravy
- 1Dřevěné špejle necháme namáčet ve studené vodě. Mezitím nakrájíme papriky na dílky, cuketu na 12 tenkých plátků, šalotky rozkrojíme napůl. Filet z mořského ďasa zbavíme kůže a nakrájíme na kostky. Na špejle štřídavě napícháme maso, papriky, cuketu a cibulky. Kebaby naskládáme na dno nekovové mísy.
- 2Na marinádu smícháme v misce jemně nastrouhanou citronovou kůru, přidáme šťávu z citronu, pomerančovou šťávu, sherry, med, rozetřený česnek a pepř. Směs nalijeme na kebaby, několikrát je otočíme, zakryjeme a necháme 2 hodiny v lednici.
- 3Gril předehřejeme na střední teplotu a grilujeme 10-15 minut. Ryba musí být měkká a křehká. Během grilování otáčíme a potíráme marinádou.
- 4Podáváme s rýží, dozdobené čerstvými bylinkami.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.