Marinovaný kozí sýr s Pitou
14 min.
Ingredience
- Na marinádu
- 1kusChilli paprička
- 50mililitrůOlej olivový
- 20gramůLimetková kůra
- 30gramůPetržel kudrnka
- 30gramůOregano čerstvé
- 2gramyPepř černý mletý
- 5gramůSůl
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
7814 kcal
Bílkoviny
18 g
Tuky
839 g
Sacharidy
60 g
Vláknina
3 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1V misce připravíme zálivku z oleje, nasekaných bylinek, chilli papričky, limetkové kůry, pepře a soli. Kozí sýr nakrájíme na kostky, rozložíme na mělkou mísu a zalijeme připravenou marinádou. Zakryjeme, necháme hodinu uležet.
- 2Chléb Pita si rozložíme na pracovní desce, povrch potřeme olejem, osolíme a okořeníme, grilujeme do křupava nejprve kořeněnou stranou nahoru, potom z druhé strany. Chléb nakrájíme na porce, podáváme se sýrem a namáčíme do marinády.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.