Marinovaný losos s bazalkou
35 min.
Ingredience
- Obloha
- 150gramůSalát ledový
- 1kusLimetka
- 1kusBazalka
- 1kusPažitka
- Zálivka
- 200mililitrůOcet rýžový
- 5lžicCukr krupice
- 1kusLimetka
- 1lžíceZázvor nakládaný
- 1lžíceBazalka
- 0,5lžičkaHořčice
- 900gramůLosos - filety
- 5gramůCukr krupice
- 50gramůSůl
- 1kusLimetka
- 1lžičkaPepř bílý celý
- 1lžíceBazalka
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
302 kcal
Bílkoviny
31 g
Tuky
6 g
Sacharidy
28 g
Vláknina
2 g
Cukr
16 g
Postup přípravy
- 1Do velké zapékací mísy rozložíme maso, ze kterého jsme odstranili případné kosti, pod studenou vodou opláchli a pomocí papírových utěrek jsme ho osušili. Rovnoměrně posypeme cukrem, nakrájenou bazalkou, mořskou solí, bílým pepřem, limetovou kůrou a v přikryté míse necháme 1-2 dny v lednici marinovat. Během marinování maso několikrát obrátíme.
- 2Na mírném ohni mícháme rýžový ocet s cukrem, dokud se nám cukr nerozpustí. Pak tekutinu přivedeme k varu a vaříme 5-6 minut, vařením se její objem asi o třetinu zmenší. Po odstavení vmícháme limetkovou kůru, hořčici, nadrobno nakrájenou bazalku, zázvor a máme připravenou zálivku.
- 3Lososa vyndáme z marinády, otřeme ho papírovou utěrkou a ostrým nožem nakrájíme na velmi tenké plátky.
- 4Na 6 talířů upravíme salátové listy a pokapeme trochou zálivky. Na salátové listy rozdělíme lososa, pokapeme zbylou zálivkou, ozdobíme lístky bazalky, plátky limety, pažitkou a ihned servírujeme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.