Marinovaný losos s chřestem

30 min.

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
143 kcal
Bílkoviny
19 g
Tuky
3 g
Sacharidy
11 g
Vláknina
143 mg
Cukr
5 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Uzeného lososa naporcujeme a rozložíme na mísu.
  • 2
    Petrželku omyjeme a nasekáme nadrobno. Česnek oloupeme a prolisujeme. V misce pak polovinu petrželky a česnek smícháme s pomerančovou i citronovou šťávou a cukrem, podle chuti opepříme a osolíme. Tuto marinádu nalijeme na lososa, mísu přikryjeme a necháme 15 minut v chladnu.
  • 3
    Chřestu oloupeme dolní třetinu, konce odřízneme a dáme ho na 5 minut vařit do osolené vařící vody. Pak chřest slijeme, v sítu zchladíme pod studenou vodou a necháme okapat.
  • 4
    Lososa vyjmeme po 15 minutách z marinády a rozdělíme na talíře.
  • 5
    Chřest rozdělíme na porce, namočíme je v marinádě a přidáme k rybám na talířích. Podáváme posypané zbylou petrželkou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.