Marinovaný losos s chřestem
30 min.
Ingredience
- 250gramůLosos uzený
- 1hrstPetržel kudrnka
- 2lžícePomerančová šťáva
- 1lžíceCitronová šťáva
- 1lžíceCukr krupice
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1špetkaSůl
- 2stroužkyČesnek
- 500gramůChřest zelený
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
143 kcal
Bílkoviny
19 g
Tuky
3 g
Sacharidy
11 g
Vláknina
143 mg
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Uzeného lososa naporcujeme a rozložíme na mísu.
- 2Petrželku omyjeme a nasekáme nadrobno. Česnek oloupeme a prolisujeme. V misce pak polovinu petrželky a česnek smícháme s pomerančovou i citronovou šťávou a cukrem, podle chuti opepříme a osolíme. Tuto marinádu nalijeme na lososa, mísu přikryjeme a necháme 15 minut v chladnu.
- 3Chřestu oloupeme dolní třetinu, konce odřízneme a dáme ho na 5 minut vařit do osolené vařící vody. Pak chřest slijeme, v sítu zchladíme pod studenou vodou a necháme okapat.
- 4Lososa vyjmeme po 15 minutách z marinády a rozdělíme na talíře.
- 5Chřest rozdělíme na porce, namočíme je v marinádě a přidáme k rybám na talířích. Podáváme posypané zbylou petrželkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.