Marinovaný mořský pstruh
35 min.
Ingredience
- 800gramůPstruh
- 2lžícePažitka
- 3lžíceCitronová šťáva
- 2lžíceOlej olivový
- Omáčka s bylinkami
- 3kusyRajčata
- 2kusyČesnek
- 2lžičkyPažitka
- 1lžičkaPetržel kudrnka
- 1lžíceOlej rostlinný
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř bílý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
358 kcal
Bílkoviny
43 g
Tuky
18 g
Sacharidy
4 g
Vláknina
1 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Mořského syrového pstruha omyjeme a nakrájíme jej šikmo na plátky a naskládáme ho do skleněné mísy, pokapeme mořského pstruha olejem a citronovou šťávou, pažitkou a necháme ho 15 minut marinovat.
- 2Mezitím si připravíme omáčku - nakrájíme si rajčata, přidáme k nim sůl, pepř, rozetřený česnek, pažitku, petrželku a vše pokapeme olejem. Porce mořského pstruha rozložíme na gril, grilujeme cca 7 - 8 minut z každé strany, ugrilovaného pstruha poté přendáme na talíře a polijeme omáčkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.