Marinovaný okouník s římským kmínem
50 min.
Ingredience
- 2kusyŠalotka
- 1kusChilli paprička
- 3lžičkyCitronová šťáva
- 1lžičkaKmín římský
- 3lžíceOlej olivový
- 1lžičkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1kusKoriandr čerstvý
- 1000gramůRajčata
- 600gramůOkouník mořský
- 3stroužkyČesnek
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
304 kcal
Bílkoviny
33 g
Tuky
8 g
Sacharidy
27 g
Vláknina
4 g
Cukr
7 g
Postup přípravy
- 1Ryby omyjeme, osušíme. Oloupaný česnek a šalotku nasekáme, chilli papričku očistíme, na jemno pokrájíme.
- 2Z šalotky, česneku, papričky, citronové šťávy, římského kmínu a oleje ušleháme marinádu, nakonec vmícháme omyté lístky koriandru.
- 3Okouníky po stranách třikrát šikmo nařízneme, polijeme marinádou a necháme asi 1 hodinu odležet.
- 4Ryby s marinádou přikryjeme alobalem a pečeme asi 20 minut ve středně vyhřáté troubě. Fólii odstraníme, přidáme oloupaná, nadrobno rozkrájená rajčata a vše dusíme ještě 10 minut. Podle chuti osolíme a opepříme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.