Marinovaný okouník s římským kmínem

50 min.
Maroko

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
304 kcal
Bílkoviny
33 g
Tuky
8 g
Sacharidy
27 g
Vláknina
4 g
Cukr
7 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Ryby omyjeme, osušíme. Oloupaný česnek a šalotku nasekáme, chilli papričku očistíme, na jemno pokrájíme.
  • 2
    Z šalotky, česneku, papričky, citronové šťávy, římského kmínu a oleje ušleháme marinádu, nakonec vmícháme omyté lístky koriandru.
  • 3
    Okouníky po stranách třikrát šikmo nařízneme, polijeme marinádou a necháme asi 1 hodinu odležet.
  • 4
    Ryby s marinádou přikryjeme alobalem a pečeme asi 20 minut ve středně vyhřáté troubě. Fólii odstraníme, přidáme oloupaná, nadrobno rozkrájená rajčata a vše dusíme ještě 10 minut. Podle chuti osolíme a opepříme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.