Marinovaný opékaný losos se zeleninou
25 min.
Ingredience
- 600gramůLosos - filety
- 400gramůMrkev kořen
- 4kusyCibulka jarní
- 200gramůSójové výhonky
- 6lžicOlej sezamový
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1špetkaSůl
- 20gramůZázvor celý
- 6lžičekŠkrob jemný kukuřičný gustin
- 6lžicOmáčka Teriyaki
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
374 kcal
Bílkoviny
38 g
Tuky
19 g
Sacharidy
14 g
Vláknina
4 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Omyjeme si plátky lososa, opatrně je osušíme a naporcujeme je na malé kousky o velikosti asi 1 x 2 cm. Vložíme do misky a zakápneme 4 polévkovými lžícemi omáčky teriyaki, v níž necháme rybu marinovat.
- 2Očistíme sójové výhonky a rozkrájíme je na asi 2 cm dlouhé kousky, mrkev oškrábeme a pokrájíme na cca 3 mm silná kolečka, omyté jarní cibulky také pokrájíme na kolečka.
- 3Mezitím si ve woku rozpálíme 3 polévkové lžíce oleje, na kterém po dobu 4 min opékáme zázvor společně s pokrájenou zeleninou: sójovými výhonky, mrkví a cibulkou. Vlijeme zbylé 2 polévkové lžíce omáčky teriyaki, osolíme, opepříme a ještě promícháme. Vyjmeme z woku a uložíme v pokojové teplotě.
- 4Z naložené ryby nyní osušíme marinádu, osolíme, opepříme a lehce obalíme ve škrobu. Zbylý olej nalijeme do woku a rozehřejeme a vhodíme na něj rybu. Opékáme 4 minuty.
- 5Nakonec vyjmeme z pánve a vkládáme do misek společně s opečenou zeleninou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.