Marinovaný salát s jehněčím
35 min.
Ingredience
- Dresink
- 2lžíceOlej olivový
- 2lžíceOcet vinný červený
- 0,25špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 0,5lžičkaHořčice
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1kusOkurka salátová
- 1kusSalát hlávkový
- 4kusyRajčata
- 250gramůJehněčí pečeně
- 2lžíceOlej olivový
- 0,25lžičkaSůl
Počet porcí:
2Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
474 kcal
Bílkoviny
35 g
Tuky
31 g
Sacharidy
18 g
Vláknina
5 g
Cukr
8 g
Postup přípravy
- 1Salát omyjeme, očistíme a natrháme na kousky. Okurku oloupeme, podélně rozkrojíme a lžičkou odstraníme semínka. Nakrájíme na tenké plátky. Rajčata nakrájíme na osminky.
- 2Olej, ocet, hořčici, pepř a sůl ušleháme na dresink. Přelijeme salát a necháme uležet.
- 3Maso opláchneme, osušíme a opečeme na dvou lžících rozpáleného oleje, dozlatova. Pánev odstavíme, přiklopíme a necháme odpočinout.
- 4Na talíře upravíme listy salátu a navršíme salát. Maso nakrájíme na kostičky, rozdělíme na salát, osolíme, opepříme a ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.