Marinovaný zaječí hřbet s vinnými hrozny
60 min.
Ingredience
- marináda I
- 50gramůHrozinky
- 300gramůHroznové víno
- 50gramůOřechy vlašské
- 0,4decilitrKoňak Armaňak
- marináda II
- 1lžíceOlej olivový
- 2lžičkySměs pěti vůní
- 3stroužkyČesnek
- 500gramůZaječí maso
- 100gramůSlanina vepřová
- 3lžíceOlej sezamový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
515 kcal
Bílkoviny
33 g
Tuky
29 g
Sacharidy
27 g
Vláknina
2 g
Cukr
19 g
Postup přípravy
- 1Omyjeme velké hrozinky a zelené hroznové víno. Rozpůlené hroznové víno s hrozinkami a celými vlašskými ořechy dáme do mísy, přidáme Brandy Armagnac. Promícháme, necháme 15 minut odležet.
- 2Omyté maso ze zaječího hřbetu pokrájíme na nudličky, dáme je do mísy a smícháme se sezamovým olejem, směsí pěti koření a rozetřeným česnekem. Necháme 15 minut marinovat. Slaninu nakrájíme na silnější nudličky.
- 3Ve woku osmažíme slaninu dozlatova, přidáme olej a marinované maso. Za stálého míchání restujeme 4 minuty. Pak maso osolíme, přiložíme hroznové víno, hrozinky, ořechy, promícháme, zakryjeme pokličkou a dusíme 4 minuty.
- 4Hotový pokrm rozdělíme na talíře a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.