Marmeláda z cibule a pomerančové šťávy
8 min.
Ingredience
- 3kusyCibule
- 3lžíceCukr krupice
- 100mililitrůBalsamico ocet
- 50mililitrůPomerančová šťáva
- 0,25lžičkaSůl
- 2špetkyPepř černý mletý
- 2lžíceOlej rostlinný
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
130 kcal
Bílkoviny
1 g
Tuky
3 g
Sacharidy
24 g
Vláknina
1 g
Cukr
19 g
Postup přípravy
- 1Cibuli rozpůlíme a nakrájíme na tenké plátky.
- 2Cibuli na rozpáleném oleji orestujeme, až bude zlatá. Ochutíme solí a pepřem, přimícháme cukr a za občasného míchání necháme zkaramelizovat.
- 3Poté přimícháme balsamico a pomerančovou šťávu. Směs dobře promícháme a na mírném plameni, pod poklicí dusíme zhruba 20 minut, až cibule zhoustne. Často promícháme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.