Marocká dýňová polévka s granátovým jablkem

60 min.
Maroko

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
573 kcal
Bílkoviny
13 g
Tuky
32 g
Sacharidy
70 g
Vláknina
8 g
Cukr
16 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Dýni oloupeme a zbavíme semínek. Nakrájíme ji na kostky. Spolu s celým česnekem, kterému jsme seřízli hlavičku, pečeme zakápnuté olejem a posypané skořicí 40 minut na 180 °C.
  • 2
    Papriku zabalíme do sáčku a necháme spařit. Poté ji oloupeme a nakrájíme na proužky. Česnek vymáčkneme ze slupek a spolu s dýní a solí rozmixujeme na pyré.
  • 3
    Na zbylém olivovém oleji smažíme pečenou papriku a ras el hanout. Opékáme 4 minuty. Poté přidáme i dýňové pyré, osolíme a opepříme podle chuti. Poté přidáme kokosové mléko a vývar a přivedeme k varu. Snížíme teplotu a vaříme 20 minut.
  • 4
    Podáváme posypané semínky granátového jablka, rozdrcenými pistáciemi a pokapané medem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.