Marocká dýňová polévka s granátovým jablkem
60 min.
Ingredience
- 1kusDýně
- 1lžičkaSkořice mletá
- 1kusČesnek
- 1lžičkaSůl
- 1kusPaprika červená
- 3,5lžičkyKoření ras el hanout
- 400mililitrůMléko kokosové
- 500mililitrůVývar zeleninový
- 1lžičkaPepř černý mletý
- 2lžíceJablko granátové
- 1lžícePistácie
- 1lžíceMed včelí
- 3lžíceOlej olivový extra panenský
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
573 kcal
Bílkoviny
13 g
Tuky
32 g
Sacharidy
70 g
Vláknina
8 g
Cukr
16 g
Postup přípravy
- 1Dýni oloupeme a zbavíme semínek. Nakrájíme ji na kostky. Spolu s celým česnekem, kterému jsme seřízli hlavičku, pečeme zakápnuté olejem a posypané skořicí 40 minut na 180 °C.
- 2Papriku zabalíme do sáčku a necháme spařit. Poté ji oloupeme a nakrájíme na proužky. Česnek vymáčkneme ze slupek a spolu s dýní a solí rozmixujeme na pyré.
- 3Na zbylém olivovém oleji smažíme pečenou papriku a ras el hanout. Opékáme 4 minuty. Poté přidáme i dýňové pyré, osolíme a opepříme podle chuti. Poté přidáme kokosové mléko a vývar a přivedeme k varu. Snížíme teplotu a vaříme 20 minut.
- 4Podáváme posypané semínky granátového jablka, rozdrcenými pistáciemi a pokapané medem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.