Marocká jehněčí kýta bez kosti
55 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 3lžíceOlej stolní
- 0,5lžičkaPaprika mletá sladká
- 2,5kilogramyJehněčí kýta
- 3lžíceCitronová šťáva
- 0,5lžičkaKmín celý
- 0,5lžičkaZázvor mletý
- 2stroužkyČesnek
- 1špetkaPepř cayenský
- 1špetkaKoriandr mletý
- 1hrstPetržel - nať
- 1špetkaSůl
- 1lžíceTymián sušený
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
565 kcal
Bílkoviny
46 g
Tuky
40 g
Sacharidy
2 g
Vláknina
402 mg
Cukr
513 mg
Postup přípravy
- 1Odřežeme tuk z horní části kýty.
- 2Kýtu položíme obráceně a rozprostřeme na prkénko.
- 3Uděláme špičkou nože zářezy do silné části masa.
- 4Rozklepeme paličkou na maso na 3cm tloušťku.
- 5Smícháme suroviny na marinádu - cibuli, citr.šťávu, česnek, kmín, mletou sladkou papriku, pepř, petržel, sůl, tymián a zázvor.
- 6Směs vetřeme do masa, maso zabalíme - musí zůstat ploché - a zajistíme kovovými jehlami.
- 7Hodinu necháme v lednici marinovat.
- 8Gril rozehřejeme na střední teplotu a rošt potřeme lehce olejem. Z každé strany pečeme maso 5 minut a poté 15 minut z obou stran. Potíráme směsí oleje a citronové šťávy.
- 9Položíme na prkénko kýtu, vytáhneme jehly a nařežeme maso na 1cm silné plátky.
- 10Přemístíme na mísu a podáváme se salátem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.