Marocká jehněčí kýta bez kosti

55 min.
Maroko

Ingredience

Počet porcí:
10

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
565 kcal
Bílkoviny
46 g
Tuky
40 g
Sacharidy
2 g
Vláknina
402 mg
Cukr
513 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Odřežeme tuk z horní části kýty.
  • 2
    Kýtu položíme obráceně a rozprostřeme na prkénko.
  • 3
    Uděláme špičkou nože zářezy do silné části masa.
  • 4
    Rozklepeme paličkou na maso na 3cm tloušťku.
  • 5
    Smícháme suroviny na marinádu - cibuli, citr.šťávu, česnek, kmín, mletou sladkou papriku, pepř, petržel, sůl, tymián a zázvor.
  • 6
    Směs vetřeme do masa, maso zabalíme - musí zůstat ploché - a zajistíme kovovými jehlami.
  • 7
    Hodinu necháme v lednici marinovat.
  • 8
    Gril rozehřejeme na střední teplotu a rošt potřeme lehce olejem. Z každé strany pečeme maso 5 minut a poté 15 minut z obou stran. Potíráme směsí oleje a citronové šťávy.
  • 9
    Položíme na prkénko kýtu, vytáhneme jehly a nařežeme maso na 1cm silné plátky.
  • 10
    Přemístíme na mísu a podáváme se salátem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.