Marocká kořenící pasta
5 min.
Ingredience
- 50gramůKoriandr čerstvý
- 80gramůPetržel - nať
- 130mililitrůOlej olivový extra panenský
- 2stroužkyČesnek
- 10mililitrůOcet bílý vinný
- 5gramůPaprika mletá sladká
- 5gramůKmín drcený
- 3gramyPepř cayenský
- 6gramůSůl
- 10mililitrůCitronová šťáva
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
317 kcal
Bílkoviny
2 g
Tuky
33 g
Sacharidy
5 g
Vláknina
2 g
Cukr
429 mg
Postup přípravy
- 1Do mixéru vložíme nahrubo nasekaný koriandr, petržel i s natí a stroužky česneku. Zalijeme vinným octem, citronovou šťávou a přisypeme koření a vše umixujeme dohladka. Mixér necháme v chodu a pozvolna přiléváme olej, až se vytvoří hustá pasta. Použijeme ji na přípravu pokrmů nebo vložíme do uzavíratelné nádoby a do lednice, kde nám vydrží několik dní.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.