Marocká šafránová rýže
50 min.
Ingredience
- 375mililitrůVoda pitná
- 225gramůRýže loupaná
- 1špetkaSůl
- 1,5lžíceOlej stolní
- 0,25lžičkaŠafrán
- 3lžícePistácie
- 2lžičkyMáslo čerstvé
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
223 kcal
Bílkoviny
4 g
Tuky
8 g
Sacharidy
33 g
Vláknina
2 g
Cukr
575 mg
Postup přípravy
- 1Zlomíme nitky šafránu a vložíme do vařící vody. Ihned odstavíme, promícháme a necháme 20 minut pod pokličkou odstát. Scedíme.
- 2Rozehřejeme olej, přidáme rýži a smažíme, až zesklovatí. Přidáme šafránovou vodu, osolíme a přivedeme k varu.
- 3Vaříme 15 minut pod pokličkou, dokud se voda nevypaří.
- 4Na rýži dáme máslo, nemícháme. Přikryjeme pánev čistou utěrkou a zatížíme poklicí. Necháme 10 minut uležet před podáváním.
- 5Ozdobíme pistáciovými oříšky nasekanými nahrubo.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.