Marocká šafránová rýže

50 min.
Maroko
Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
223 kcal
Bílkoviny
4 g
Tuky
8 g
Sacharidy
33 g
Vláknina
2 g
Cukr
575 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Zlomíme nitky šafránu a vložíme do vařící vody. Ihned odstavíme, promícháme a necháme 20 minut pod pokličkou odstát. Scedíme.
  • 2
    Rozehřejeme olej, přidáme rýži a smažíme, až zesklovatí. Přidáme šafránovou vodu, osolíme a přivedeme k varu.
  • 3
    Vaříme 15 minut pod pokličkou, dokud se voda nevypaří.
  • 4
    Na rýži dáme máslo, nemícháme. Přikryjeme pánev čistou utěrkou a zatížíme poklicí. Necháme 10 minut uležet před podáváním.
  • 5
    Ozdobíme pistáciovými oříšky nasekanými nahrubo.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.