Marocký salát s kuskusem

45 min.
Itálie

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
568 kcal
Bílkoviny
26 g
Tuky
9 g
Sacharidy
110 g
Vláknina
33 g
Cukr
17 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Na pánvi na silném ohni opražíme semena koriandru, celou skořici, římský kmín, když začne kmín praskat a vonět, přesypeme tuto směs do mlýnku na koření nebo do hmoždíře, paličkou rozmělníme nebo v mlýnku rozemeleme a odložíme.
  • 2
    Na jiné pánvi rozehřejeme na slabém ohni olej a za občasného míchání opékáme 7-8 minut cibuli, dokud nezměkne a nezezlátne. Přidáme česnek, opékáme ještě minutu, vmícháme kajenský pepř, kurkumu, rozdrcené pražené koření, zahříváme ještě další minutu, odstavíme, vmícháme citronovou šťávu a touto směsí ochutíme kuskus, který jsme připravili dle návodu na obalu, ale nedávali jsme do něj máslo.
  • 3
    Přidáme rozinky, pokrájená rajčata, kousky tuňáka, salátovou okurku, jarní cibulky, nakrájený čerstvý koriandr, dle chuti osolíme, opepříme a řádně promícháme.
  • 4
    Necháme úplně vychladnout a servírujeme.
  • 5

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.