Marocký salát s kuskusem
45 min.
Ingredience
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1špetkaSůl
- 230gramůKuskus
- 5kusůSkořice celá
- 2lžičkyKoriandr čerstvý
- 1lžičkaKmín římský
- 2lžíceOlej olivový
- 1špetkaPepř cayenský
- 1lžíceCitronová šťáva
- 4lžíceHrozinky
- 200gramůTuňák v oleji
- 3kusyRajčata
- 4kusyCibulka jarní
- 90gramůOkurka salátová
- 1kusCibule
- 2stroužkyČesnek
- 0,5lžičkaKurkuma
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
568 kcal
Bílkoviny
26 g
Tuky
9 g
Sacharidy
110 g
Vláknina
33 g
Cukr
17 g
Postup přípravy
- 1Na pánvi na silném ohni opražíme semena koriandru, celou skořici, římský kmín, když začne kmín praskat a vonět, přesypeme tuto směs do mlýnku na koření nebo do hmoždíře, paličkou rozmělníme nebo v mlýnku rozemeleme a odložíme.
- 2Na jiné pánvi rozehřejeme na slabém ohni olej a za občasného míchání opékáme 7-8 minut cibuli, dokud nezměkne a nezezlátne. Přidáme česnek, opékáme ještě minutu, vmícháme kajenský pepř, kurkumu, rozdrcené pražené koření, zahříváme ještě další minutu, odstavíme, vmícháme citronovou šťávu a touto směsí ochutíme kuskus, který jsme připravili dle návodu na obalu, ale nedávali jsme do něj máslo.
- 3Přidáme rozinky, pokrájená rajčata, kousky tuňáka, salátovou okurku, jarní cibulky, nakrájený čerstvý koriandr, dle chuti osolíme, opepříme a řádně promícháme.
- 4Necháme úplně vychladnout a servírujeme.
- 5
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.