Marseilleská rybí polévka
55 min.

Ingredience
- 2kusyCibule
- 1kusPórek
- 2kusyRajčata
- 150mililitrůOlej olivový
- 4stroužkyČesnek
- 2kusyBobkový list
- 1lžíceProvensálské koření
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 700gramůLosos obecný
- 700gramůTreska skvrnitá
- 700gramůSleď čerstvý
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
556 kcal
Bílkoviny
39 g
Tuky
39 g
Sacharidy
14 g
Vláknina
2 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Nakrájíme cibuli na kroužky, pórek na kolečka a rajčata na čtvrtiny. Na pánvi rozpálíme olej, všechnu zeleninu lehce opražíme. Prolisujeme do ní česnek, přidáme bobkový list a polévkovou lžíci provensálského koření, vše zamícháme, pět minut podusíme.
- 2Ryby vykucháme, očistíme a omyjeme. Odřízneme hlavy, odstřihneme ploutve, ryby nakrájíme na kousky. Pomažeme je směsí z pánve a necháme tři hodiny na chladném místě odležet. Poté zalijeme vodou a cca 15 minut zprudka vaříme.
- 3Ryby pak vyndáme z polévky a servírujeme zvlášť. Polévku před podáváním ještě propasírujeme a dochutíme solí a pepřem dle vlastní chuti.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.