Martinská husa

200 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
2339 kcal
Bílkoviny
87 g
Tuky
204 g
Sacharidy
44 g
Vláknina
5 g
Cukr
11 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Z očištěné husy oddělíme křídla a krk. Do masa vetřeme sůl a pepř a husu naplníme oloupanými jablky a mandlemi. Na tučných místech maso propíchneme vidličkou a husu vložíme stehny dolů do pekáče. Přilijeme 200 ml vody a pečeme pod poklicí v troubě vyhřáté na 200 stupňů Celsia 90 minut.
  • 2
    Potom husu obrátíme, přidáme očištěnou šalotku a cibuli nakrájenou na dílky, krk a křídla a zalijeme 250 ml vody. Pečeme ještě 90 minut, nejdříve pod pokličkou a dopékáme bez poklice. Během pečení maso často podléváme. Upečenou husu vyjmeme z pekáče a udržujeme v teple.
  • 3
    Vypečenou šťávu rozředíme 100 ml vody, propasírujeme a necháme přejít varem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.