Maškrta ze salaše
115 min.
Ingredience
- 0,5šálekFazole červené
- 7decilitrůVoda pitná
- 0,5lžičkaMajoránka
- 2,5lžičkySůl
- 4lžičkyPepř 4 barev
- 1,5lžičkyPaprika červená
- 1lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 2stroužkyČesnek
- 500gramůBrambory
- 1lžičkaKmín celý
- 1kusCibule
- 60gramůSlanina vepřová
- 1lžíceSádlo vepřové škvařené
- 250gramůZelí kysané
- 2lžičkyCukr krupice
- 0,5lžičkaPepř bílý
- 4lžíceSmetana zakysaná 15%
- 4lžíceOlej slunečnicový
- 4kusyVepřové kotlety
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
567 kcal
Bílkoviny
34 g
Tuky
26 g
Sacharidy
50 g
Vláknina
14 g
Cukr
7 g
Postup přípravy
- 1Barevné fazole namočíme den předem do studené vody (1/2 šálku fazolí + šálek vody).
- 2Druhý den fazole dáme vařit s 2.5 dl vody a 0.5 lžičkou majoránky. Vaříme je přibližně 1-1.5 hodiny doměkka, podle druhu fazolí. Uvařené fazole scedíme.
- 3Mezitím připravíme 4 vepřové kotlety bez kosti, které omyjeme, osušíme, osolíme a posypeme čerstvě pomletým pepřem 4 barev.
- 4V pánvi rozpálíme olej a kotlety zprudka restujeme z každé strany dozlatova.
- 5Kotlety vyjmeme a na ten samý omastek primícháme červenou papriku s moukou a krátce ji osmažíme. Přilijeme vodu (2 dl) a promícháme. Do šťávy přidáme prolisovaný česnek, sůl podle chuti (asi 0.5 lžičky), kotlety vrátíme zpět a pod pokličkou dusíme přibližně 20 minut doměkka.
- 6Oloupané a omyté brambory pokrájíme na čtvrtky, dáme do 1 litru vody s 1.5 lžičkou soli, kmínem, uvaříme doměkka a slijeme.
- 7Cibuli očistíme a oloupeme. Slaninu pokrájíme na kostičky. V rendlíku na lžíci sádla usmažíme slaninu dozlatova, přidáme na ni kysané zelí, popřípadě ochutíme solí (0.5 lžičky), cukrem a bílým pepřem. Pod pokličkou dusíme za občasného promíchání deset minut a přimícháme uvařené fazole.
- 8Na talíře dáme porce brambor, na brambory dáme přírodní kotlety, na ně položíme zelí s fazolemi a lžíci kysané smetany.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.