Maškrta ze salaše

115 min.

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
567 kcal
Bílkoviny
34 g
Tuky
26 g
Sacharidy
50 g
Vláknina
14 g
Cukr
7 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Barevné fazole namočíme den předem do studené vody (1/2 šálku fazolí + šálek vody).
  • 2
    Druhý den fazole dáme vařit s 2.5 dl vody a 0.5 lžičkou majoránky. Vaříme je přibližně 1-1.5 hodiny doměkka, podle druhu fazolí. Uvařené fazole scedíme.
  • 3
    Mezitím připravíme 4 vepřové kotlety bez kosti, které omyjeme, osušíme, osolíme a posypeme čerstvě pomletým pepřem 4 barev.
  • 4
    V pánvi rozpálíme olej a kotlety zprudka restujeme z každé strany dozlatova.
  • 5
    Kotlety vyjmeme a na ten samý omastek primícháme červenou papriku s moukou a krátce ji osmažíme. Přilijeme vodu (2 dl) a promícháme. Do šťávy přidáme prolisovaný česnek, sůl podle chuti (asi 0.5 lžičky), kotlety vrátíme zpět a pod pokličkou dusíme přibližně 20 minut doměkka.
  • 6
    Oloupané a omyté brambory pokrájíme na čtvrtky, dáme do 1 litru vody s 1.5 lžičkou soli, kmínem, uvaříme doměkka a slijeme.
  • 7
    Cibuli očistíme a oloupeme. Slaninu pokrájíme na kostičky. V rendlíku na lžíci sádla usmažíme slaninu dozlatova, přidáme na ni kysané zelí, popřípadě ochutíme solí (0.5 lžičky), cukrem a bílým pepřem. Pod pokličkou dusíme za občasného promíchání deset minut a přimícháme uvařené fazole.
  • 8
    Na talíře dáme porce brambor, na brambory dáme přírodní kotlety, na ně položíme zelí s fazolemi a lžíci kysané smetany.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.