Máslo Montpellier
10 min.
Ingredience
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
356 kcal
Bílkoviny
4 g
Tuky
35 g
Sacharidy
10 g
Vláknina
3 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1V kastrůlku přivedeme k varu vodu a špenát s kerblíkem v něm 2 minuty blanšírujeme. Poté scedíme, necháme okapat a najemno nasekáme.
- 2Do misky vložíme měkké máslo, přidáme nasekaný špenát s kerblíkem, najemno nakrájené nakládané okurky, očištěný a nasekaný česnek, kapary, limetkovou šťávu a hořčici. Vše rozmixujeme tak, aby vznikla hladká hmota. Nakonec přimícháme olivový olej a špetku soli.
- 3Z másla vytvoříme váleček, zabalíme do potravinové fólie a uložíme na 24 hodin do chladničky.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.