Máslo s brusinkami
30 min.
Ingredience
- 150mililitrůVíno portské
- 50mililitrůVývar zeleninový
- 1lžičkaBalsamico ocet
- 2kusyCibulka jarní
- 1kusTymián čerstvý
- 1lžíceDžem brusinkový
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 2lžíceOlej olivový
- 150gramůMáslo čerstvé
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
399 kcal
Bílkoviny
1 g
Tuky
35 g
Sacharidy
13 g
Vláknina
2 g
Cukr
322 mg
Postup přípravy
- 1Do kastrůlku nalijeme portské víno, zeleninový vývar, balsamico, najemno nasekanou jarní cibulku, tymián a vše vaříme, dokud se tekutina nezredukuje na polovinu. Potom scedíme a přimícháme brusinkový džem.
- 2Vychladlou směs promícháme s měkkým máslem, osolíme, opepříme a přidáme olivový olej. Z máslové hmoty vytvoříme váleček a zabalíme ho do potravinové fólie. Uložíme na 24 hodin odpočinout do chladničky.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.