Máslové koláčky s restovanou cibulí
45 min.
Ingredience
- Náplň
- 2kusyCibule
- 1lžíceMáslo čerstvé
- 3špetkySůl
- 3špetkyPepř černý mletý
- 2kusyVejce slepičí
- 1decilitrSmetana 33% (šlehačka)
- 1lžičkaHořčice
- 1lžíceOlej olivový extra panenský
- Na potření
- Těsto
- 250gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 1decilitrVoda pitná
- 1decilitrVíno bílé
- 1gramMáslo čerstvé
- 1kusVaječný žloutek slepičí
- 3špetkySůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
473 kcal
Bílkoviny
14 g
Tuky
20 g
Sacharidy
53 g
Vláknina
3 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Do mísy prosejeme hladkou mouku, přidáme do ní vlažnou vodu, bílé víno, měkké máslo, žloutek a sůl, těsto dobře zpracujeme. Musí být polotuhé a hladké, vláčné. Utvoříme váleček, který zabalíme do potravinářské fólie, necháme těsto v chladničce odpočinout asi 30 minut.
- 2Očistíme 2 cibule, pokrájíme na měsíčky. V pánvi na másle a oleji cibuli orestujeme do zlatova, poté ji osolíme, opepříme. V misce vyšleháme vejce se smetanou, ochutíme je hořčicí, špetkou soli s pepřem. Smetanu s vejci přimícháme do vychladlé cibule.
- 3Těstem vyložíme menší nízké formičky tak, že vytvoříme misky. Okraje potřeme rozšlehaným bílkem, poté formičky s těstem vložíme do trouby rozehřáté na 190°C, pečeme přibližně 15 minut. Poté je naplníme cibulovou směsí, vrátíme zpět do trouby a dopečeme při 170°C do zlatova cca 10 minut. Koláčky s cibulí necháme chviličku vychladnout, poté je opatrně vyklepneme z formiček a servírujeme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.