Máslové kuře
55 min.
Ingredience
- 2lžíceOřechy Kešu
- 2kusyCibule
- 2kusyČesnek
- 750gramůKuřecí prsa
- 4lžíceMáslo čerstvé
- 1lžičkaSůl
- 0,5lžičkaPepř černý mletý
- 0,5lžíceZázvor celý
- 1lžičkaKurkuma
- 1lžíceKari pasta
- 1lžičkaSkořice mletá
- 2špetkyMuškátový oříšek
- 3,5decilitryZakysaná smetana
- 2lžičkyKokosové mléko
- 0,5decilitrVývar drůbeží
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
614 kcal
Bílkoviny
44 g
Tuky
42 g
Sacharidy
11 g
Vláknina
2 g
Cukr
6 g
Postup přípravy
- 1V teflonové pánvi do zlatova opražíme kešu oříšky, očištěnou cibuli s česnekem pokrájíme na drobno, omytá a osušená kuřecí prsa na plátky. V hrnci rozpálíme máslo, na něm zpěníme cibuli s česnekem. KOusek zázvoru (přibližně 2 cm) oloupeme a nastrouháme.
- 2Přidáme kuřecí maso, osolíme, opepříme, znovu promícháme a společně smažíme 3 - 5 minut do zlatohněda. Maso vyjmeme, na omastek vložíme jemně nastrouhaný zázvor, lžičku kurkumy, lžíci kari pasty, lžičku skořice a muškátový oříšek. Restujeme 1 - 2 minuty, přidáme kešu oříšky, vrátíme zpátky maso. Zalijeme vše zakysanou smetanou, kokosovým mlékem, kuřecím vývarem, přikryjeme pokličkou a dusíme 15 -20 minut do měkka. Dochutíme solí a servírujeme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.