Máslové kuře

55 min.
Indie

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
614 kcal
Bílkoviny
44 g
Tuky
42 g
Sacharidy
11 g
Vláknina
2 g
Cukr
6 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    V teflonové pánvi do zlatova opražíme kešu oříšky, očištěnou cibuli s česnekem pokrájíme na drobno, omytá a osušená kuřecí prsa na plátky. V hrnci rozpálíme máslo, na něm zpěníme cibuli s česnekem. KOusek zázvoru (přibližně 2 cm) oloupeme a nastrouháme.
  • 2
    Přidáme kuřecí maso, osolíme, opepříme, znovu promícháme a společně smažíme 3 - 5 minut do zlatohněda. Maso vyjmeme, na omastek vložíme jemně nastrouhaný zázvor, lžičku kurkumy, lžíci kari pasty, lžičku skořice a muškátový oříšek. Restujeme 1 - 2 minuty, přidáme kešu oříšky, vrátíme zpátky maso. Zalijeme vše zakysanou smetanou, kokosovým mlékem, kuřecím vývarem, přikryjeme pokličkou a dusíme 15 -20 minut do měkka. Dochutíme solí a servírujeme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.