Máslové pizzy z celozrnné mouky
45 min.
Ingredience
- Na potření
- 1decilitrKečup
- 2lžíceOlej olivový
- 2stroužkyČesnek
- 2špetkySůl
- 2špetkyPepř bílý
- Obloha
- 2kusyPaprika oranžová
- 400gramůKukuřice cukrová
- 150gramůRajčata
- Restované houby
- Těsto
- 250gramůMouka pšeničná celozrnná
- 1lžičkaKypřicí prášek do pečiva
- 2lžičkySůl
- 1gramMáslo čerstvé
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
490 kcal
Bílkoviny
15 g
Tuky
14 g
Sacharidy
82 g
Vláknina
10 g
Cukr
9 g
Postup přípravy
- 1Do mísy prosejeme celozrnnou mouku s práškem do pečiva. Mouku promícháme se solí a pokrájeným měkkým máslem. Postupně přiléváme vodu a těsto vypracujeme tak, že bude hladké a vláčné. Zakryjeme utěrkou a necháme 20 minut odpočinout.
- 2Mezitím očistíme a omyjeme čerstvé hříbky, osušíme je, nakrájíme na plátky. Omyté papriky rozkrojíme, zbavíme zrníček a pokrájíme na proužky. Šalotku očistíme, rozkrojíme na poloviny a krájíme ji na tenké nudličky (půlměsíčky). Konzervovanou cukrovou kukuřici scedíme, necháme okapat, sherry rajčata omyjeme a přepůlíme.
- 3Připravíme si kečupovou směs na potření. Do misky dáme sladký kečup, olivový olej, prolisovaný česnek, sůl a pepř. Vše dobře promícháme, v pánvi rozpálíme olej s máslem, na něm orestujeme hříbky do zlatova. Osolíme je (0,5 lžičky), posypeme drceným kmínem a pepřem.
- 4Na pomoučněném válu si těsto rozdělíme na 4 díly, z každého uhněteme bochánek ty rozválíme na kulaté placky o síle přibližně 5 mm.
- 5Placky dáme na plech, potřený slunečnicovým olejem. Placky pomažeme kečupovou směsí, obložíme připravenou zeleninou a houbami.
- 6Pizzy dáme péct do trouby, předehřáté na 190° - 200°C. Pečeme do zlatova přibližně 20 minut.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.