Máslové rizoto

45 min.
Itálie

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
987 kcal
Bílkoviny
16 g
Tuky
32 g
Sacharidy
87 g
Vláknina
738 mg
Cukr
1 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Rozpustíme 30 g másla, přidáme nakrájenou cibuli a osmažíme za občasného zamíchání, až cibule změkne, ale nezhnědne.
  • 2
    Vsypeme rýži a opražíme ji. Po 1 minutě přidáme naběračku horkého vývaru a mírně podusíme průběžně promícháváme, až se vývar vsákne.
  • 3
    Přidáme šafrán a sůl a pepř podle chuti. Postupně přiléváme vývar
  • 4
    a občas zamícháme, až je rizoto husté a krémové a rýže je měkká (asi 20-25 minut).
  • 5
    Přidáme zbytek másla a parmezánu a okořeníme podle chuti. Ozdobíme parmezánovými hoblinami a servírujeme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.