Máslové rizoto
45 min.
Ingredience
- 120gramůCibule
- 400gramůRýže dlouhozrnná
- 1,25litryVývar drůbeží
- 3gramyŠafrán
- 5gramůSůl
- 3gramyPepř černý mletý
- 60gramůSýr Parmezán
- 100gramůMáslo čerstvé
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
987 kcal
Bílkoviny
16 g
Tuky
32 g
Sacharidy
87 g
Vláknina
738 mg
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Rozpustíme 30 g másla, přidáme nakrájenou cibuli a osmažíme za občasného zamíchání, až cibule změkne, ale nezhnědne.
- 2Vsypeme rýži a opražíme ji. Po 1 minutě přidáme naběračku horkého vývaru a mírně podusíme průběžně promícháváme, až se vývar vsákne.
- 3Přidáme šafrán a sůl a pepř podle chuti. Postupně přiléváme vývar
- 4a občas zamícháme, až je rizoto husté a krémové a rýže je měkká (asi 20-25 minut).
- 5Přidáme zbytek másla a parmezánu a okořeníme podle chuti. Ozdobíme parmezánovými hoblinami a servírujeme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.