Máslový špenát

40 min.
Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
247 kcal
Bílkoviny
12 g
Tuky
22 g
Sacharidy
5 g
Vláknina
92 mg
Cukr
64 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Mražený špenát necháme rozmrazit, opláchneme ho pod tekoucí vodou, kterou ze špenátu vymačkáme. Špenát dáme do hrnce, zalijeme vývarem a na mírném ohni přivedeme k varu a povaříme ještě 15 minut.
  • 2
    Do špenátu přidáme nastrouhaný muškátový oříšek, jemně nastrouhaný česnek, podle vlastní chuti sůl, pepř, zamícháme a pokračujeme ve vaření dalších 5 minut.
  • 3
    Nakonec do špenátu vmícháme máslo, dobře všechny suroviny promícháme, aby se rozpustilo máslo a stáhneme z ohně.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.