Máslový špenát
40 min.
Ingredience
- 500gramůŠpenát mražený
- 1,5litryVývar z hovězích kostí
- 100gramůMáslo čerstvé
- 1lžičkaMuškátový oříšek
- 2stroužkyČesnek
- 1lžičkaSůl
- 0,5lžičkaPepř černý mletý
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
247 kcal
Bílkoviny
12 g
Tuky
22 g
Sacharidy
5 g
Vláknina
92 mg
Cukr
64 mg
Postup přípravy
- 1Mražený špenát necháme rozmrazit, opláchneme ho pod tekoucí vodou, kterou ze špenátu vymačkáme. Špenát dáme do hrnce, zalijeme vývarem a na mírném ohni přivedeme k varu a povaříme ještě 15 minut.
- 2Do špenátu přidáme nastrouhaný muškátový oříšek, jemně nastrouhaný česnek, podle vlastní chuti sůl, pepř, zamícháme a pokračujeme ve vaření dalších 5 minut.
- 3Nakonec do špenátu vmícháme máslo, dobře všechny suroviny promícháme, aby se rozpustilo máslo a stáhneme z ohně.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.