Maso telecí podávané s tuňákovou omáčkou
130 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 1kusMrkev kořen
- 2kusyCeler řapíkatý
- 500mililitrůVíno bílé
- 50gramůRozmarýn čerstvý
- 2kusyBobkový list
- 2špetkySůl
- 3kusyVaječný žloutek slepičí
- 200mililitrůOlej olivový
- 1kusCitrony
- 3lžíceKapary
- 4kusySardelové řezy
- 300gramůTuňák v oleji
- 1špetkaPepř černý mletý
- 500mililitrůVoda pitná
- 1200gramůTelecí ořech
Počet porcí:
12Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
434 kcal
Bílkoviny
36 g
Tuky
26 g
Sacharidy
7 g
Vláknina
2 g
Cukr
887 mg
Postup přípravy
- 1Cibuli oloupeme a rozkrájíme na čtvrtky. Omyjeme a oškrábeme mrkev. Opláchneme řapíkatý celer. Cibuli, mrkev i celer pokrájíme na kostičky. Vložíme do hrnce a zalijeme bílým vínem a vodou, kterou jemně osolíme. Vaříme.
- 2Telecí maso společně s bobkovými listy a rozmarýnem zabalíme do utěrky a převážeme důkladně nití.
- 3Maso vložíme do vývaru z mrkve, celeru a cibule a na mírném plameni a vaříme 90 minut. Pak maso necháme ještě v hrnci vychladnout.
- 4Přichystáme si domácí majonézu, kterou si ušleháme ze 3 žloutků a 150 ml olivového oleje. Mírně ji osolíme a přikyselíme šťávou z jednoho citronu.
- 5Do mixéru vložíme tuňákové maso, ze kterého jsme nechali okapat olej, přidáme větší část kaparů a řezy ze sardelek. Mixujeme postupně přidáme zbylých 50 ml olivového oleje.
- 6Rozmixovanou hmotu z tuňáka lisujeme přes sítko a a pak přimícháme k majonéze.
- 7Uvařené telecí maso vyjmeme z vývaru, vyndáme z utěrky a pokrájíme ho na tenké plátky. Naskládáme je do misky a přelijeme vzniklou tuňákovou omáčkou a dozdobíme zbytkem kaparů.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
út 25. 7. 2017
Maso telecí podávané s tuňákovou omáčkou
Skvělé 😉