Maso telecí podávané s tuňákovou omáčkou

130 min.
Itálie

Ingredience

Počet porcí:
12

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
434 kcal
Bílkoviny
36 g
Tuky
26 g
Sacharidy
7 g
Vláknina
2 g
Cukr
887 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Cibuli oloupeme a rozkrájíme na čtvrtky. Omyjeme a oškrábeme mrkev. Opláchneme řapíkatý celer. Cibuli, mrkev i celer pokrájíme na kostičky. Vložíme do hrnce a zalijeme bílým vínem a vodou, kterou jemně osolíme. Vaříme.
  • 2
    Telecí maso společně s bobkovými listy a rozmarýnem zabalíme do utěrky a převážeme důkladně nití.
  • 3
    Maso vložíme do vývaru z mrkve, celeru a cibule a na mírném plameni a vaříme 90 minut. Pak maso necháme ještě v hrnci vychladnout.
  • 4
    Přichystáme si domácí majonézu, kterou si ušleháme ze 3 žloutků a 150 ml olivového oleje. Mírně ji osolíme a přikyselíme šťávou z jednoho citronu.
  • 5
    Do mixéru vložíme tuňákové maso, ze kterého jsme nechali okapat olej, přidáme větší část kaparů a řezy ze sardelek. Mixujeme postupně přidáme zbylých 50 ml olivového oleje.
  • 6
    Rozmixovanou hmotu z tuňáka lisujeme přes sítko a a pak přimícháme k majonéze.
  • 7
    Uvařené telecí maso vyjmeme z vývaru, vyndáme z utěrky a pokrájíme ho na tenké plátky. Naskládáme je do misky a přelijeme vzniklou tuňákovou omáčkou a dozdobíme zbytkem kaparů.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
út 25. 7. 2017
Maso telecí podávané s tuňákovou omáčkou
Skvělé 😉