Maso v rýži a zelenině

85 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
1200 kcal
Bílkoviny
35 g
Tuky
61 g
Sacharidy
126 g
Vláknina
9 g
Cukr
10 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Na řízky nakrájíme očištěné maso, naklepeme a nasolíme. Spaříme vařící vodou rýži a osolíme. Oloupeme syrové brambory a nakrájíme na silnější plátky. Očištěné papriky nakrájíme na půlky, rajčata na kolečka a cibuli nadrobno.
  • 2
    Na pánvi opečeme prudce plátky masa po obou stranách a vyndáme na horkou misku.
  • 3
    Na stejném oleji osmahneme brambory, vyndáme je a osmahneme cibuli, až zesklovatí.
  • 4
    Část cibule s olejem rozetřeme na dno zapékací mísy, na ni dáme vrstvu zpařené rýže, na tu dáme kousky brambor, rajčat a paprik. Vrstvu pokryjeme plátky masa a omastíme částí cibulky.
  • 5
    Postup opakujeme a poslední vrstvu dáme rýži.
  • 6
    Vše zaléváme vodou tak, aby při pečení byla horní vrstva rýže neustále pod vodou a mohla dobře změknout.
  • 7
    Pečeme ve vyhřáté troubě, až maso s rýží změknou a šťáva se vypeče.
  • 8
    Podáváme s čerstvým chlebem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.