Maso v rýži a zelenině
85 min.
Ingredience
- 4kusyCibule
- 5kusůPaprika zelená
- 500gramůVepřové maso libové
- 500gramůRýže loupaná
- 2kusyBrambory
- 6kusůRajčata
- 1špetkaSůl
- 1litrVoda pitná
- 150mililitrůOlej stolní
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1200 kcal
Bílkoviny
35 g
Tuky
61 g
Sacharidy
126 g
Vláknina
9 g
Cukr
10 g
Postup přípravy
- 1Na řízky nakrájíme očištěné maso, naklepeme a nasolíme. Spaříme vařící vodou rýži a osolíme. Oloupeme syrové brambory a nakrájíme na silnější plátky. Očištěné papriky nakrájíme na půlky, rajčata na kolečka a cibuli nadrobno.
- 2Na pánvi opečeme prudce plátky masa po obou stranách a vyndáme na horkou misku.
- 3Na stejném oleji osmahneme brambory, vyndáme je a osmahneme cibuli, až zesklovatí.
- 4Část cibule s olejem rozetřeme na dno zapékací mísy, na ni dáme vrstvu zpařené rýže, na tu dáme kousky brambor, rajčat a paprik. Vrstvu pokryjeme plátky masa a omastíme částí cibulky.
- 5Postup opakujeme a poslední vrstvu dáme rýži.
- 6Vše zaléváme vodou tak, aby při pečení byla horní vrstva rýže neustále pod vodou a mohla dobře změknout.
- 7Pečeme ve vyhřáté troubě, až maso s rýží změknou a šťáva se vypeče.
- 8Podáváme s čerstvým chlebem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.