Masopustní bramborová kaše
35 min.

Ingredience
- 1kilogramBrambory
- 100mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
- 60gramůSýr Parmezán
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1špetkaMuškátový oříšek
- 40gramůMáslo čerstvé
- 2,5litryVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
359 kcal
Bílkoviny
12 g
Tuky
21 g
Sacharidy
33 g
Vláknina
6 g
Cukr
141 mg
Postup přípravy
- 1Brambory uvaříme, prolisujeme, přimícháme k nim smetanu, polovinu nastrouhaného parmezánu, sůl, pepř a muškátový oříšek.
- 2Misky na zapékání vymažeme máslem, naplníme kaší a posypeme zbytkem nastrouhaného parmezánu.
- 3Navrch dáme vločky zbylého másla a 10 minut zapékáme v troubě na 220 °C.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.