Masová bábovka

90 min.
Řecko

Ingredience

Počet porcí:
8

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
424 kcal
Bílkoviny
28 g
Tuky
31 g
Sacharidy
9 g
Vláknina
684 mg
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Mleté telecí maso dáme do mísy, přidáme prolisovaný česnek, nadrobno nakrájenou cibuli, hořčici, vejce, kondenzované mléko, olej, hrubou mouku, špetku skořice, sůl a pepř a důkladně několik minut prohněteme, aby se suroviny propojily.
  • 2
    Bábovkovou nebo jinou formu s nepřilnavým povrchem vymažeme rozpuštěným máslem a masovou směs do ní napěchujeme. Přikryjeme alobalem a dáme péct do středně vyhřáté trouby asi na 1 hodinu až je povrch opečený. Necháme vychladnout nejlépe skoro dostudena, aby šlo maso vyklopit, aniž by se roztrhlo. Nakrájíme na porce a podáváme teplé nebo studené např. s čerstvým chlebem a nakládanou okurkou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.