Masová bábovka
90 min.
Ingredience
- 30gramůMouka pšeničná hrubá
- 1kilogramTelecí maso mleté
- 1špetkaSkořice mletá
- 8gramůSůl
- 4gramyPepř černý mletý
- 2kusyCibule
- 10gramůHořčice
- 1kusVejce slepičí
- 200mililitrůMléko zahuštěné neslazené
- 150gramůOlej rostlinný
- 30gramůMáslo čerstvé
- 2stroužkyČesnek
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
424 kcal
Bílkoviny
28 g
Tuky
31 g
Sacharidy
9 g
Vláknina
684 mg
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Mleté telecí maso dáme do mísy, přidáme prolisovaný česnek, nadrobno nakrájenou cibuli, hořčici, vejce, kondenzované mléko, olej, hrubou mouku, špetku skořice, sůl a pepř a důkladně několik minut prohněteme, aby se suroviny propojily.
- 2Bábovkovou nebo jinou formu s nepřilnavým povrchem vymažeme rozpuštěným máslem a masovou směs do ní napěchujeme. Přikryjeme alobalem a dáme péct do středně vyhřáté trouby asi na 1 hodinu až je povrch opečený. Necháme vychladnout nejlépe skoro dostudena, aby šlo maso vyklopit, aniž by se roztrhlo. Nakrájíme na porce a podáváme teplé nebo studené např. s čerstvým chlebem a nakládanou okurkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.